Vi ökar den statliga närvaron i Tingsryd

Två personer står vid en dator.

Redo att välkomna besökare. Maysoon Hussain och Per-Anders Gustavsson är två av de servicehandläggare som kommer att bemanna servicekontoret i Tingsryd.

Den 14 maj får Tingsrydsborna närmare till statlig service. På det nya servicekontoret kan du få stöd och vägledning i ärenden som gäller Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket.

– Nu får boende och företagare i Tingsryd med omnejd närmare till statlig service. Vi ser fram emot att möta besökarna på vårt nya servicekontor, säger kontorsområdeschef Angela Löfqvist.

Servicekontoret, som du hittar i kommunhuset på Torggatan blir det 146:e servicekontoret i landet. Närliggande servicekontor finns i Karlshamn och Växjö.

– Vi förenklar kontakten med våra fyra samverkansmyndigheter för invånare som behöver en personlig kontakt, säger regionchef Era Gerguri.

På servicekontoret kan invånare och företagare få hjälp och vägledning i ärenden från fyra myndigheter: Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket.

Servicehandläggare hjälper till med ärenden som bland annat rör socialförsäkringar, pensioner och skatter. Dessutom kan både arbetssökande och arbetsgivare göra spontanbesök för att få hjälp med Arbetsförmedlingens digitala tjänster. Servicekontorens tjänster är efterfrågade och kontoren har cirka 2,6 miljoner besök årligen.

Mer informtion om servicekontoret i Tingsryd

Senast uppdaterad: 2024-05-14