Primula åter igång

Bild av kodlås

Nu har Statens servicecenter och samtliga 126 kundmyndigheter med lönetjänst Primula åter tillgång till systemet efter it-attacken mot Tietoevry.

Under fredagen den 2 februari har Statens servicecenter och Tietoevry kunnat återstarta Primula för de 126 myndigheter som köper lönetjänsten av Statens servicecenter. Detta innebär bland annat att lönekörningen för februari kommer hanteras enligt ordinarie rutiner.

Det som inte är igång i nuläget är integrationer med Primula. Det handlar bland annat om system som hanterar schemaläggning och planering samt rekrytering. Målsättningen är att dessa integrationer ska fungera under nästa vecka.

Tietoevry har fortfarande inte upptäckt något som tyder på att personuppgifter läckt. Tietoevry fortsätter dock sin analys under ytterligare ett par dagar för att med säkerhet kunna utesluta ett läckage.

Senast uppdaterad: 2024-02-02