Stor ökning av ansökningar till våra sommarvikariat

Bild

Sommarjobben på Statens servicecenter har varit eftertraktade.

Statens servicecenter erbjuder i år drygt 60 personer sommarjobb. Totalt sökte 1786 kandidater till våra sommarvikariat i år, jämfört med 1153 förra året.

– Det är jätteroligt att vi haft betydligt fler ansökningar det här året än förra, det visar att vi är en intressant myndighet att jobba på, säger Kristina Stenholm på Statens servicecenters HR-avdelning.

Vikariat som service- och ekonomihandläggare

Sommarvikarierna kommer främst att jobba som service- och ekonomihandläggare. En av de som fått sommarvikariat på myndigheten är Mersiha Muharemovic. Hon kommer att sommarjobba som servicehandläggare på ett servicekontor i Göteborg.

Mersiha

–Jag är väldigt glad över möjligheten att sommarjobba på Statens servicecenter. Jag ser fram emot att vara en del av ett team som samarbetar för att erbjuda god service och en bra upplevelse för servicekontorets besökare, säger hon.

Mersiha som har en utländsk akademisk kandidatexamen med inriktning mot juridik, kommer att sommarjobba på Statens servicecenter i totalt sexton veckor.

– Jag hoppas att sommarjobbet kommer att ge mig värdefull arbetslivserfarenhet inom kundservice, kommunikation och problemlösning för en framtida karriär inom den offentliga sektorn, säger Mersiha. 

 

Senast uppdaterad: 2023-06-22