Åsa Lindh utsedd till ny general­direktör för Statens servicecenter

Åsa Lindh

Åsa Lindh blir ny generaldirektör och chef för Statens servicecenter. Foto: Lasse Clason.

Regeringen beslutade den 11 februari att utse Åsa Lindh till ny generaldirektör och chef för Statens servicecenter. Åsa Lindh kommer närmast från tjänsten som verkställande direktör på Trygghetsstiftelsen.

Åsa Lindh har lång erfarenhet av chefsuppdrag inom stats- och utrikes­förvaltningen. Som tidigare generaldirektör för svenska ESF-rådet och som administrativ chef på Sida har hon gedigen erfarenhet av att samverka med många olika samhällsaktörer både på nationell, regional och lokal nivå.

Christina Lindenius

Christina Lindenius.

– Jag och styrelsen önskar Åsa Lindh varmt välkommen till Statens servicecenter. Vi ser fram emot att tillsammans med Åsa Lindh fortsätta myndighetens viktiga uppdrag att erbjuda stärkt statlig närvaro och service till medborgarna i hela landet. Det innebär bland annat att fler servicekontor kommer öppnas under året. Arbetet med att fortsätta utveckla de administrativa tjänsterna till våra kundmyndigheter, är ett annat viktigt uppdrag för oss, säger Christina Lindenius, ordförande i Statens servicecenters styrelse.

– Vi ser också fram emot att ta det arbetet vidare med alla medarbetare på Statens servicecenter. Tillsammans ska vi skapa de bästa möjliga förutsättningar för att vi ska fortsätta hålla samma höga kvalitetsnivå på servicen som tidigare, säger Christina Lindenius.

Åsa Lindh tillträder som generaldirektör den 1 april 2021 och förordnandet gäller under sex år.

Regeringens pressmeddelande

Senast uppdaterad: 2021-02-11